Dit is een stream van 4STREAMS NL
Bezoek ook eens: naturemusic.nl
Of bekijk: blesster.com (social community)

Stem nu op Filmmuziek Top 100

Stem nu op Filmmuziek Top 100

Welke soundtrack voert dit jaar de NPO Klassiek Filmmuziek Top 100 aan? Op vrijdag 10 maart zijn de meest iconische, aangrijpende en onvergetelijke soundtracks te horen op NPO Klassiek.

Het is sinds eind februari mogelijk om te stemmen op je favoriete filmmuziek. Welke soundtrack voert dit jaar de NPO Klassiek Filmmuziek Top 100 aan? Op vrijdag 10 maart zijn de meest iconische, aangrijpende en onvergetelijke soundtracks te horen op NPO Klassiek.

Filmmuziek

Vanwege de groeiende populariteit van filmmuziek heeft de zender de lijst dit jaar flink uitgebreid; van een top 50 naar een top 100. Zo kunnen liefhebbers een hele dag genieten van hun favoriete filmmuziek-klassiekers. De stembussen voor de Filmmuziek Top 100 zijn geopend, wie er straks op nummer één staat bepaalt de luisteraar. Dat meldt de NPO.

Stemmen Top 100

Er kan tot en met vrijdag 3 maart gestemd worden op de favorieten van de filmmuziek via npoklassiek.nl/film. De complete lijst wordt maandag 6 maart tussen 11.00 en 12.00 uur onthuld, live op NPO Klassiek in het programma De Klassieken (AVROTROS). De Filmmuziek Top 100 is vanaf dan te vinden op npoklassiek.nl/film. In aanloop naar de Top 100 lopen de sountracks de hele week als een rode draad door de programmering van NPO Klassiek.

Top 100 beluisteren

De Filmmuziek Top 100 is vrijdag 10 maart te horen van 08.00 tot 18.00 uur op NPO Klassiek. De presentatie is in handen van Hans Smit, Ab Nieuwdorp, Jet Berkhout, Sander Zwiep en Carine Lacor.

Filmmuziek

Filmmuziek is muziek die tijdens films gespeeld wordt om de sfeer van de film en de emoties van de acteurs te versterken. Daarmee is de film een moderne vorm van melodrama. Veel films zouden zonder filmmuziek minder spanning hebben gehad en misschien nooit gemaakt zijn. Vaak is de muziek bij een film ook nog te koop als aparte cd. Zo’n cd wordt ook wel een soundtrack genoemd.

Bron: NPO Persberichten.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,