Dit is een stream van 4STREAMS NL
Bezoek ook eens: naturemusic.nl
Of bekijk: blesster.com (social community)

Stelling van de week: Geen ‘hofdames’ maar ‘beste vriendinnen’

Stelling van de week: Geen ‘hofdames’ maar ‘beste vriendinnen’

Stelling van de week: Geen ‘hofdames’ maar ‘beste vriendinnen’

Er komt een eind aan een eeuwenoude traditie: Camilla vervangt ‘hofdames’ door haar ‘beste vriendinnen’. Daarmee breekt Koningin-gemalin Camilla Parker Bowles (75) met een eeuwenoude traditie aan het Britse hof.

Queen’s companions

“De wederhelft van koning Charles (74) vervangt de traditionele hofdames door zes van haar beste vriendinnen, die ze aanduidt als Queen’s companions. En dat is niet de enige verandering die het kersverse koningspaar doorvoert”, zo is ook te lezen bij het Algemeen Dagblad (AD).

Hofdame

“Een hofdame is een vrouwelijke functionaris aan een koninklijk of feodaal hof die een koningin, prinses of een hooggeplaatste adellijke vrouw bijstaat. Historisch gezien was een hofdame in Europa vaak van adel maar dan van een lagere rang dan de vrouw die ze diende. Ook als ze voor haar diensten werd betaald, werd een hofdame meer beschouwd als een particulier secretaresse, hoveling of gezelschapsdame dan als dienares”, zo beschrijft Wikipedia de hofdame.

Stelling over ‘het moderne koningshuis’

Is het een goed besluit van Camilla? Gaat ze zo met haar tijd mee? Of slaat het nergens op? Laat je mening horen en stem op de poll via pollwall.nl. Laat ook een reactie achter op pollwall.nl.

Tags: , , , , , , , ,