Spaghetti Alla Norma

Voor dit recept heb je nodig: 2 aubergines, 800 gram gepelde tomaten, 1 eetlepel oregano, 350 gram spaghetti, 40 gram pecorino en 15 gram basilicum.
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. 2. Snij de aubergines in dunne repen ter grootte van je pink. Strooi er zout en zwarte peper over, en besprenkel alles met olijfolie. Hussel goed door elkaar en leg de repen in een grote ovenschaal. Rooster de aubergines 12 tot 15 minuten in de oven. Ze zijn gaar als ze zacht van binnen zijn en bruin van buiten. Zet apart. 3. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af, maar bewaar een beetje van het kookvocht. Hak de basilicum grof en zet apart voor later. 4. Verhit ondertussen een scheut olijfolie op middelhoog vuur in een pan met dikke bodem. Pers de knoflooktenen uit en voeg deze toe. Voeg vervolgens ook de tomaten, oregano en 1 theelepel suiker toe en laat de saus 10 minuten koken op laag vuur. Plet de tomaten met de onderkant van een lepel. 5. Roer de repen aubergine voorzichtig door de saus en breng op smaak met zout en zwarte peper. Doe de spaghetti erbij en meng alles goed. Schenk er wat kookwater bij, als de saus te dik is. 6. Verdeel de pasta over de borden en bestrooi het gerecht met versgeraspte pecorino en de gehakte basilicum. Bron: AH Allerhande. |