Dit is een stream van 4STREAMS NL
Bezoek ook eens: naturemusic.nl
Of bekijk: blesster.com (social community)

2023 NU – Onze Nieuwsupdate

Het Nieuws NU

 • door ANP
  ZWOLLE (ANP) – Drinkwaterbedrijf Vitens kan geen extra drinkwater gaan winnen in natuurgebied Hammerflier in Den Ham in Twente. Onderzoek heeft uitgewezen dat daardoor een te groot risico ontstaat op constructieve schade aan woningen, schrijft de Overijsselse commissaris van de Koning Andries Heidema in een brief aan Provinciale Staten. Vitens gaat onderzoeken of er technische oplossingen mogelijk zijn. Anders moet er drinkwater vanuit andere plekken in Overijssel naar het zeer droge Twente worden gebracht. Het bericht Extra drinkwaterwinning Twente groot risico voor schade huizen verscheen eerst op Nieuws.nl.
 • door ANP
  NEW YORK (ANP) – Lululemon behoorde woensdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De Canadees-Amerikaanse sportkledingfabrikant, onder andere bekend van yogaleggings, lijkt geen last te hebben van de hoge inflatie en zag de verkopen in het afgelopen kwartaal sterk toenemen. Ook gaf het bedrijf positieve verwachtingen af voor de omzet en winst in het huidige boekjaar. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van bijna 15 procent. Het bericht Sportmerk Lululemon fors hoger op positief Wall Street verscheen eerst op Nieuws.nl.
 • door ANP
  DEN HAAG (ANP) – De mediasector dreigt naar de rechter te stappen vanwege een plan van minister van Justitie Dilan Yeşilgöz. Zij heeft besloten om per 1 april, komende zaterdag, te stoppen met de persalarmering. Dat systeem informeert journalisten over incidenten, zoals verkeersongevallen, branden en explosies. Het bericht Media eisen dat meldingen van hulpdiensten beschikbaar blijven verscheen eerst op Nieuws.nl.
 • door ANP
  ARNHEM (ANP) – Voormalig Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj zou volgens gelekte documenten mogelijk in het geheim voetbalclub Vitesse hebben gefinancierd, meldt de Guardian. Uit informatie die de Engelse krant heeft ingezien, zou blijken dat de Russische oligarch naar verluidt minstens 117 miljoen euro heeft overgemaakt om de overname van de Arnhemse club in 2010 door Merab Jordania te financieren. Het bericht Voormalig Chelsea-baas Abramovitsj financierde mogelijk Vitesse verscheen eerst op Nieuws.nl.
 • door ANP
  LEIDEN (ANP) – De slachtoffers van The Voice of Holland willen dat het verantwoordelijke Nederlandse managementteam van producent ITV aftreedt na het woensdag verschenen rapport van het externe onderzoek naar de vermeende misstanden. Dat laat slachtofferadvocaat Sébas Diekstra namens zijn cliënten weten aan het ANP. Advocatenkantoor Van Doorne concludeerde dat er meerdere gevallen van "ongepast gedrag" hebben plaatsgevonden bij de talentenjacht, maar dat er niks met de meldingen bij leidinggevenden lijkt te zijn gedaan. Het bericht The Voice-slachtoffers willen dat directie ITV aftreedt verscheen eerst op Nieuws.nl.
 • door ANP
  DEN HAAG (ANP) – Nul procent btw op groente en fruit is juridisch ingewikkeld en levert naar verwachting ook maar weinig gezondheidswinst op. Dat concluderen onderzoekers van SEO Economisch Onderzoek, die gekeken hebben naar onder meer de effecten en de uitvoerbaarheid van deze in het coalitieakkoord afgesproken belastingmaatregel. Elke mogelijke variant stuit op grote bezwaren. Het bericht Onderzoek: grote twijfels bij nul procent btw op groente en fruit verscheen eerst op Nieuws.nl.
 • door ANP
  BILTHOVEN (ANP) – Jaap van Dissel vertrekt als directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Hij gaat met pensioen, bevestigt het instituut na berichtgeving van het AD en de NOS. Het bericht Van Dissel verlaat RIVM en gaat met pensioen verscheen eerst op Nieuws.nl.
 • door ANP
  HILVERSUM (ANP) – Talpa Network, het bedrijf van The Voice of Holland-bedenker John de Mol, noemt het "met name voor de slachtoffers" goed dat het rapport van het externe onderzoek naar het programma woensdag "openbaar" is gemaakt. Dat laat een woordvoerder van Talpa Network weten in een eerste korte reactie op de bevindingen van advocatenkantoor Van Doorne. In het rapport staat onder meer dat er achter de schermen bij The Voice of Holland meerdere gevallen van "ongepast gedrag" hebben plaatsgevonden. Het bericht Talpa: goed voor slachtoffers dat rapport The Voice er is verscheen eerst op Nieuws.nl.
 • door ANP
  AMSTERDAM (ANP) – Regisseur Steven Spielberg heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de unieke Vermeer-expositie in het Rijksmuseum in Amsterdam. Een woordvoerder van het museum heeft dat woensdag desgevraagd aan het ANP bevestigd. Het bericht Steven Spielberg brengt bezoek aan Johannes Vermeer-expositie verscheen eerst op Nieuws.nl.
 • door ANP
  DEN HAAG (ANP) – Voor digibeten is het steeds ingewikkelder om in te loggen bij overheidsorganisaties als gemeenten en de Belastingdienst. Beveiligingsmaatregelen worden opgeschroefd en daarom moeten Nederlanders vaker inloggen met bijvoorbeeld een wachtwoord én een code via sms of een speciale app. De Rekenkamer vreest dat een groeiende groep hierdoor geen toegang meer krijgt tot digitale overheidsdiensten, schrijft ze in een rapport. Het bericht Rekenkamer: inloggen bij overheid steeds moeilijker voor digibeet verscheen eerst op Nieuws.nl.

Het Weer NU


Het Verkeer NU