Dit is een stream van 4STREAMS NL
Bezoek ook eens: naturemusic.nl
Of bekijk: blesster.com (social community)

2023 NU – Onze Nieuwsupdate

Het Nieuws NU

 • door ANP
  DEN HAAG (ANP) – De gemeenten zijn geen landelijke uitvoeringsorganisaties en daarom moet de energietoeslag vanaf volgend jaar weer vanuit het Rijk worden uitbetaald. Dat stelt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Het bericht Gemeenten willen af van energietoeslag en zien rol voor Den Haag verscheen eerst op Nieuws.nl.
 • door ANP
  BERLIJN (ANP) – De meeste Duitsers hebben begrip voor de landelijke staking in het vervoer op maandag. Volgens een peiling die het Duitse persbureau dpa liet uitvoeren, zegt 55 procent van de respondenten dat de landelijke staking bij onder meer trein-, tram- en busvervoer en op luchthavens gerechtvaardigd is. Het bericht Peiling: meeste Duitsers hebben begrip voor grote staking vervoer verscheen eerst op Nieuws.nl.
 • door ANP
  RIO DE JANEIRO (ANP/RTR) – De Braziliaanse oud-coureur Nelson Piquet, drievoudig wereldkampioen in de Formule 1, moet een boete van 5 miljoen Braziliaanse reaal betalen vanwege racistische en homofobe opmerkingen over Lewis Hamilton. Vier mensenrechtenorganisaties hadden de 70-jarige Piquet aangeklaagd. Een Braziliaanse rechtbank bepaalde dat de schoonvader van Max Verstappen een schadevergoeding van omgerekend bijna 900.000 euro moet betalen. Dat geld gaat naar fondsen die zich inzetten voor gelijkheid en inclusiviteit. Het bericht Forse boete voor schoonvader Verstappen om racistische opmerking verscheen eerst op Nieuws.nl.
 • door ANP
  MEMPHIS (ANP) – De basketballers van Memphis Grizzlies hebben zich verzekerd van deelname aan de play-offs in de NBA. De Grizzlies versloegen voor eigen publiek Houston Rockets met 151-114 en weten nu zeker dat de competitie nog een vervolg krijgt voor ze. Memphis Grizzlies is de vijfde club die zich heeft geplaatst voor de play-offs. Het bericht Basketballers Memphis Grizzlies zeker van play-offs NBA verscheen eerst op Nieuws.nl.
 • door ANP
  MIAMI (ANP) – De Spaanse tennisser Carlos Alcaraz is het masterstoernooi van Miami begonnen met een vlotte overwinning. De nummer 1 van de wereld, die zijn titel verdedigt in Florida, had iets meer dan een uur nodig om de Argentijn Facundo Bagnis te verslaan: 6-0 6-2. "Een perfecte start", aldus Alcaraz, die vorige week al de masters van Indian Wells op zijn naam schreef en in Miami voor de zogeheten 'Sunshine Double' gaat. Het bericht Titelverdediger Alcaraz begint in Miami met vlotte zege verscheen eerst op Nieuws.nl.
 • door ANP
  DE BILT (ANP) – Het KNMI verwacht zaterdag vanaf 11.00 uur zware windstoten in de kustprovincies en in Zuid-Limburg. Het weerinstituut heeft code geel afgekondigd. Het bericht Code geel om zware windstoten langs kust en in Limburg verscheen eerst op Nieuws.nl.
 • door ANP
  ZEIST (ANP) – Op verschillende plekken in Nederland gaat zaterdagavond om 20.30 uur het licht uit voor Earth Hour, een internationaal evenement om aandacht te vragen voor klimaatverandering en natuur. Ook de Pontjesbrug op Curaçao doet voor het eerst mee met Earth Hour. Het bericht Aandacht voor klimaatverandering tijdens Earth Hour verscheen eerst op Nieuws.nl.
 • door ANP
  EINDHOVEN (ANP) – Klimaatactivisten van Extinction Rebellion voeren actie op Eindhoven Airport. Het is niet bekend wat de groep precies van plan is. De luchthaven waarschuwt reizigers dat de actie mogelijk "je reis van, naar of via de luchthaven" beïnvloedt. Het bericht Extinction Rebellion protesteert op Eindhoven Airport verscheen eerst op Nieuws.nl.
 • door ANP
  ROTTERDAM (ANP) – Apothekersassistenten gaan zaterdagmiddag de straat op in Rotterdam. Ze willen onmiddellijk automatische prijscompensatie en een dertiende maand. Maar er is meer aan de hand Het bericht Ontevreden apothekersassistenten de straat op verscheen eerst op Nieuws.nl.
 • door ANP
  HONOLULU (ANP/RTR) – Intel-medeoprichter Gordon Moore is vrijdag in zijn woning op Hawaï overleden. Moore, die 94 jaar oud werd, is vooral bekend van zijn voorspelling dat de rekenkracht van computerchips elk jaar, later bijgesteld naar elke twee jaar, verdubbelt. Die observatie is Moore's Law, ofwel de Wet van Moore, gaan heten. Het bericht Medeoprichter van Intel Gordon Moore (94) overleden verscheen eerst op Nieuws.nl.

Het Weer NU


Het Verkeer NU