Dit is een stream van 4STREAMS NL
Bezoek ook eens: naturemusic.nl
Of bekijk: blesster.com (social community)

NPO Radio 1 wint Marconi Award

NPO Radio 1 wint Marconi Award

NPO Radio 1 wint Marconi Award

De Marconi Award voor Beste Zender gaat dit jaar naar NPO Radio 1. Dat laat de NPO weten in een persbericht. De juryprijs werd uitgereikt door NPO Radio 2-dj Gijs Staverman tijdens het Gouden RadioRing-gala in Hilversum.

Erkenning NPO Radio 1

“Deze prijs is een fantastische erkenning voor alle journalisten en collega’s die werken voor de nieuws- en sportzender”, zegt Klaske Tameling, zendermanager NPO Radio 1. “Onafhankelijke en betrouwbare journalistiek is de kern van een goed functionerende democratie en daar wordt dag en nacht hard aan gewerkt door onze radio- en podcastmakers”.

Koers Radio

“Het winnen van de Marconi Award is een mooie waardering voor de koers die we samen met de omroepen bij NPO Radio 1 hebben ingezet, waarin we veel aandacht hebben voor verdieping, onderzoeksjournalistiek en interactie met onze luisteraars”, aldus Tameling.

Meer prijzen

NPO FunX-dj Nordin Besling wint de Marconi Award voor Aanstormend Talent. Nordin presenteert sinds januari samen met Vonneke de middagshow op NPO FunX. Voor de vierde keer op rij wint een NPO talent, afkomstig uit de eigen opleidingstrajecten, deze belangrijke prijs. Voorgaande jaren wonnen Emmely de Wilt (NPO Radio 2/KRO-NCRV), Sophie Hijlkema (NPO 3FM/AVROTROS) en Andres Odijk (NPO 3FM/KRO-NCRV) de prijs.

Giel Beelen

Giel Beelen ontving ook een prijs. Hij kreeg de prijs al in december. Oud 3FM-collega Gerard Ekdom bracht het nieuws tijdens zijn NPO Radio 2-avondshow. De jury van de Marconi Award over Beelen: “Giel is een monstertalent dat keer op keer boven zichzelf uitstijgt”.

Tags: , , , , , ,