Dit is een stream van 4STREAMS NL
Bezoek ook eens: naturemusic.nl
Of bekijk: blesster.com (social community)

‘Ik ga een helm dragen op de snorfiets’

‘Ik ga een helm dragen op de snorfiets’

Vanaf 1 januari 2023 is het verplicht om een helm te dragen op snorfietsen. Veel mensen weten dit nog niet. Je riskeert een boete van 100 euro als je het niet doet. Tijd voor wat voorlichting.

De helmplicht: vanaf 1 januari is het verplicht om een helm te dragen op snorfietsen en scooters met een blauw nummerbord. Aanvankelijk zou deze wet al een half jaar eerder worden ingevoerd. Scooterbelang merkt echter op dat dit nog niet voldoende bekend is.

‘Ik ga een helm dragen om een boete te voorkomen’

De helmplicht is een wetgeving die verplicht dat mensen die op bepaalde voertuigen rijden, zoals snorfietsen en scooters, een helm dragen. Deze wetgeving is bedoeld om de veiligheid van de bestuurder en eventuele passagiers te verhogen door het risico op hoofdletsel te verminderen bij een ongeval. De helmplicht geldt meestal voor voertuigen met een beperkte snelheid en kan variëren per land of regio. Soms geldt de helmplicht alleen voor bepaalde categorieën voertuigen, zoals snorfietsen met een blauw nummerbord, of alleen voor personen onder een bepaalde leeftijd.

Het is belangrijk om de wetgeving in jouw regio te kennen en je daaraan te houden om te voorkomen dat je boetes of andere sancties krijgt. Veel mensen zijn nog niet voldoende op de hoogte. Zij weten niet dat vanaf 1 januari 2023 een helm verplicht is op de snorfiets.

Snorfiets ombouwen

Opvallend is dat mensen massaal hun snorfiets laten ombouwen. “Helmenverkopers hebben het razend druk en mensen laten massaal hun snorfiets ombouwen tot bromfiets. Oorzaak: de helmplicht die vanaf 1 januari geldt voor snorfietsers”, meldt ook het Algemeen Dagblad (AD) in een premium artikel.

Stelling

Wat vind jij? Is het dragen van een helm op de snorfiets van levensbelang? En, als je een snorfiets hebt, ga jij dat dan ook doen? Geef hieronder je mening en stem op de poll. Meer stellingen vind je in de rubriek ‘Krabbels’ op deze website.

'Ik ga een helm dragen op de snorfiets'

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *