Dit is een stream van 4STREAMS NL
Bezoek ook eens: naturemusic.nl
Of bekijk: blesster.com (social community)

Huisartsenpraktijken in commerciële handen

Huisartsenpraktijken in commerciële handen

Steeds meer huisartsenpraktijken worden overgenomen door commerciële bedrijven en zijn daardoor steeds slechter bereikbaar.

Steeds meer huisartsenpraktijken komen in handen van commerciële bedrijven. Dat meldt onder meer het RTL Nieuws. Uit het artikel blijkt dat in de afgelopen tijd veel huisartsenpraktijken dreigden de deuren te sluiten, maar open bleven doordat ze werden overgenomen door commerciële bedrijven.

Klachten

Het aantal klachten is in de loop van de tijd toegenomen door deze commerciële overnames. De huisartsenpraktijken zijn vaak slecht bereikbaar. “In 2019 kreeg de inspectie nog iets meer dan duizend meldingen binnen over de huisartsenpraktijken. Twee jaar later waren dat er al 1363 en tot en met november 2022 kwamen er ook al meer dan 1200 klachten binnen”, meldt het RTL Nieuws.

Geen personeel

“Het lukt de commerciële bedrijven vaak niet om overal direct vast personeel te krijgen, waardoor de bereikbaarheid van die praktijken verslechtert. Patiënten klagen hier dan ook vooral over en geven aan de praktijk zowel telefonisch als voor een fysieke afspraak niet goed te kunnen bereiken”.

Stelling van de maand over de huisarts

Wat vind jij? Mogen huisartsenpraktijken overgenomen worden door commerciële bedrijven? Of verslechtert dit de zorg? Laat je mening horen en stem op de poll! Laat hieronder ook eens een reactie achter.

''Huisartsenpraktijken mogen worden overgenomen door commerciële bedrijven''

Podcast

In de Onze Familie Podcast gaat het in februari over huisartsenpraktijken en hun bereikbaarheid. In de sketch wordt aandacht besteed aan het feit dat de praktijken steeds slechter bereikbaar zijn.

Tags: , , , , , , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *